Pixar UP Project


The following project was created for personal development only

Project Video

Completed Project Overview:

 


Project Construction Photos
IMG_3511.jpg

03/02/18 – Construction began on what will become Carl’s clubhouse. The (L) shape design allowed me to break the small space up into two separate areas. The first area will act as the queue space, while the second will be the actual ride area.

IMG_3509.jpg

03/02/18 – Walls go up to separate the two rooms. This will become the queue area.

IMG_3520.jpg

03/15/18 –  For this project I designed a magnifying window illusion box.

IMG_3522.jpg

03/17/18 – Monitors will be placed inside these small boxes. Guests will view the monitor through a magnifying sheet; this will give the illusion that guests are looking out a real window.

IMG_3527.jpg

04/03/18 – (Backside view) The framework for the two separate rooms has been completed.

IMG_3525.jpg

04/07/18 – Framework for the walls around the windows has started being constructed.

IMG_3526.jpg

04/07/18 – Window framework (second view)

IMG_3593.jpg

04/11/18 – Each window viewpoint was cutout of foam board.

IMG_3614.jpg

04/17/18  – The queue area has started being painted. The color scheme represents the blue sky.

IMG_3619.jpg

04/20/18 – A pattern of stripes was created using painters tape.

IMG_3627.jpg

04/ 21/18 – First section of stripes is completed.

Below is a test of the magnifying window illusion. 04/23/18
IMG_3686.jpg

04/23/18 – Outside view of window illusion box.

IMG_3687.jpg

04/23/18 – backside/inside view of the window illusion box.

IMG_3639.jpg

04/27/18 – Paint completed in queue room.

IMG_3640.jpg

04/28/18 – Queue room second view.

IMG_3643.jpg

04/28/18 – Closeup on stripes.

IMG_3691.jpg

05/06/18 – Interior walls for Carl’s clubhouse have been put up. The walls were constructed using a mix of foam and wood. This allowed the weight to be reduced.

IMG_3689.jpg

05/06/18 – Back view of the interior of Carl’s clubhouse.

IMG_3720.jpg

05/13/18 – Miniature (wooden) window panels will surround the magnifying window illusion box. These panels were used to give the room a dollhouse feel.

IMG_3721.jpg

05/15/18 – Window panels installed.

IMG_3722.jpg

05/15/18 – Closeup of the window.

IMG_3774.jpg

05/19/18 – The queue area will feature framed photos and postcards inspired by Ellie’s adventure book.

IMG_E3777.jpg

05/19/18 – One of the finished collages that will hang on the walls in the queue room.

IMG_3808.jpg

06/05/18  –  Wood panels for Carl’s Clubhouse painted sky blue.

IMG_3806.jpg

06/08/18 – An elevated platform was built for the viewing area in the ride. Shorter riders will be able to stand on this platform to allow them to see outside the window.

IMG_3913.jpg

06/15/18 – The collages have been installed in the queue area.

IMG_3914.jpg

06/15/18 – A small tribute to the heart of the film is located within the exit path.

IMG_3923.jpg

06/20/18 – A cleanup view of the near complete queue area.

IMG_3921.jpg

06/27/18 –  These small pink wooden houses are used as tiling in Carl’s Clubhouse.

IMG_3915.jpg

07/02/18 – The interior of Carl’s Clubhouse with props and themed details.

IMG_3916.jpg

07/02/18 – The left side of Carl’s clubhouse is dedicated to Carl. Notice the silhouette photo of carl, his balloon salesman hat and the coupon for denture cream tucked behind the picture frame.

IMG_3917.jpg

07/05/18 – The left side of Carl’s Clubhouse is dedicated to Ellie. Notice the bird tiles, flowers, silhouette photo and bird house.

IMG_3919.jpg

07/10/18 – Overall view of Carl’s Clubhouse.


Project Media
Original Animation Credit: Cody Reanu & Patrick Fragale.
Segments/Images from : Disney- PIXAR’S UP.
Creating the custom animation. Speaking credit: Cody Reanu.

 

Disney & Pixar own all rights. Creative purpose only